El passat divendres dia 12 es va procedir al lliurement dels guardons de la 21a convocatòria dels premis Vila de Torelló GAT literari, que organitza l’Associació d’Estudis Torellonencs (ADET) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torelló.

Els guanyadors del certamen i els títols de les obres corresponents van ser:

 

Primer premi de poesia: Manuel Roig Abad, d’Ibi, amb Ha eixit el riu.

Accèssit de poesia: Ariadna Carrasquer Llavall de Calella de mar, amb Pensaments de matinada.

Primer premi de narrativa: Núria Martí Constans de Girona, amb Pit Bull.

Accèssit de narrativa: Teresa Guiluz i Vidal de Vilanova i la Geltrú, amb La banda.

 

Al mateix acte es va procedir al lliurament dels guardons de la segona edició dels Premis Pescallunes/Pescalletres, atorgats als millors treballs literaris presentats per les escoles de Torelló. Van ser premiats dotze alumnes de les escoles del municipi i hi van  participar prop d’un centenar de nois i noies estudiants de primària i secundària.

En aquesta edició dels premis s’han editat dos reculls de les obres guardonades i finalistes d’aquest dos concursos literaris: Premis Vila de Torelló 2019 i Pescallunes-Pescalletres 2019. Tots dos amb la intenció de posar a l’abast dels lectors i públic en general les obres guardonades i més rellevants del certamen.

També es va procedir al lliurament del premi “Recuperem les fonts de Torelló”, un concurs adreçat als alumnes de les escoles que van visitar l’exposició del mateix nom organitzada pel Museu de la Torneria i l’ADET i que tenia com a objectiu enumerar i documentar el màxim de fonts públiques del casc urbà de Torelló.

Un concurs que van guanyar les alumnes de l’Institut Escola Marta Mata de Torelló: Clara Casas i Jana Vila, totes dues de 5è de primària.

Durant l’acte, conduït excel·lentment per la periodista Nati Adell i celebrat al teatre Cirviànum de Torelló, el públic, que omplia el recinte, va poder  gaudir de l’espectacle de titelles El gos de presa, una adaptació del conte de Prudenci Bertrana  a càrrec de la companyia Naip. També s’hi van llegir fragments dels poemes guanyadors del GAT literari a càrrec d’Assumpte Arimany i Gabriel Salvans, tots dos membres de Els rapsodes del Ges.