Des de l’Associació d’Estudis Torellonencs(ADET) ens plau informar-vos d’una nova publicació de l’entitat. Es tracta del llibre Masos Rònecs. Bisaura, Vidranès i alta conca del riu Ges d’Antoni Prat i David Vilaseca. La nova edició, que constitueix el segon volum de la col·lecció “Territori i paisatge”, és un treball de recerca de 165 pàgines sobre els masos rònecs i mig desapareguts existents en aquesta part del nostre territori proper. Recull fins a un total de 116 referències entre cases, baumes, molins i castells. El treball de camp ha sigut intens al llarg del darrer any.
El llibre, amb un pròleg de Mn. Antoni Pladevall, inclou imatges de cada mas, la seva geolocalització, una breu explicació de la ubicació i en alguns casos -com a novetat principal- un codi QR que porta incorporat un vídeo filmat amb dron.
L’edició ha comptat amb el suport dels ajuntaments dels sis municipis en el territori dels quals s’ha dut a terme la recerca: Vidrà, Santa Maria de Besora, Sant Quirze de Besora, Sora, Montesquiu i Sant Pere de Torelló. També s’ha comptat amb la col·laboració del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.

.La presentació d’aquesta nova publicació es farà el proper dijous dia 6 de setembre al parc del Castell de Montesquiu a les 19,30h.

Us hi esperem!